czwartek, 25 października 2012

Nadziewana kaczka - ( na dobry początek) ;)




Co nam będzie potrzebne? 

kaczka
mięso mielone - 250 g
jajko
natka pietruszki - 1 łyżka
bułka pszenna 1 szt.
mleko 1 szklanka
margaryna 0.5 kostki
majeranek 1 łyżeczka
papryka (przyprawa)
sól , pieprz



Kaczkę umyć i osuszyć, następnie natrzeć solą, pieprzem.

Przygotować Nadzienie:
 bułkę namoczyć w mleku - odcisnąć i dodać do mięsa mielonego, 
dodać jajko, pietruszkę, doprawić solą, pieprzem i majerankiem. 



Kaczkę nadziać, dobrze zszyć,
natrzeć papryką. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, 


włożyć kaczkę do rękawa razem z połową kostki margaryny i piec około 2 godziny w piekarniku nagrzanym do 180ºC, 15 minut przed końcem rozciąć rękaw, żeby skórka się trochę przypiekła :) 

Smacznego! :)  







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz